Praktijk vachtverzorging voor professionals

Vachtverzorging, niet alleen voor langharige konijnen

Elke pels heeft specifieke kenmerken waar je rekening mee moet houden. Niet alle rassen hoeven geknipt en niet alle rassen kunnen geschoren worden. Jonge konijnen hebben een juveniele pels die een andere behandeling vraagt dan een volwassen pels. Een konijn dat verkeerd getrimd is kan de winterdag sterven van de kou en de zomerdag door oververhitting. Kennis van huid en haar is dus van essentieel belang voordat je een schaar of tondeuse in de pels zet.

We adviseren om eerst de cursus Huid- en vachtverzorging te doen voordat je deze praktijkmiddag volgt. Heb je elders een theoretische leerweg gevolgd dan kan je na een (gratis) kennistoets eventueel deze praktijkdag ook volgen.

Data en locaties

Doelgroep:  Dierenartsassistenten, dierverzorger, honden- en kattentrimmers
Niveau: Medior/gevorderden
Methode: Klassikaal
Duur: 4×2 uur

Het welzijn van onze konijnen staat altijd op nummer 1!

De konijnen die tijdens de cursussen ingezet worden zijn de konijnen van Regionaal Voorlichtingsbureau Konijnen en Rabbit Care & Training, De konijnen worden gevaccineerd tegen Myxomatose/RHD1 en RHD2 en krijgen meerdere malen per jaar een gezondheidscontrole. Zo weten we zeker dat de konijnen gezond zijn en ook de stress van de praktijklessen aankunnen. We werken met levende wezens, soms merken we dat de stress toch te veel wordt. Het konijn wordt dan uit de les gehaald.


Je maakt gebruik van onze trimmaterialen en konijnen. Na het uitproberen kan je trimmaterialen bij ons kopen (niet verplicht).