Vakopleiding konijnen trimmen

Werken als konijnentrimmer lijkt voor veel konijnenliefhebbers het ideale beroep. Konijnen zijn geweldige dieren, maar er zijn misschien meer aandachtspunten in welzijn en verzorging dan je dacht. Trimmen met respect voor gezondheid en welzijn van het konijn, dat is het primaire doel van ons opleidingstraject. Onze modules zijn zo ingedeeld dat je straks met gedegen kennis de huid- en vachtverzorging van het konijn op professionele wijze uitvoert op een manier waarbij het konijn zo min mogelijk stress en angst ervaart.

De beste manier om dit te leren is door te doen. In de praktijklessen werken we met de ruim 40 konijnen van docenten Sandra Korhorn en Ilse Pos. Deze konijnen zijn van jongs af aan goed gesocialiseerd en geselecteerd op karakter zodat we zeker weten dat ze de druk van de lessen aankunnen. We werken met verschillende rassen. Elk ras heeft een andere lichaamsbouw en temperament wat de manier van werken beïnvloedt. Je krijgt les met onder andere Groot Angora, Teddy widder, Teddy dwerg, Belgische Haas, Ulinger dwerg, Kleurdwerg, Haasdwerg, Vlaamse reus.

Theoretische leerweg​

Praktijk vachtverzorging

De eerstvolgende lesdagen in 2021

02-10-2021 - Elementaire konijnenkennis

02-10-2021 - Inleiding in de gezondheidsleer

03-10-2021 - Eerste hulp aan konijnen

03-10-2021 - Konijn en voeding (2 uur)

09-10-2021 - Konijn en voeding (2 uur)

09-10-2021 - Gedrag zien en begrijpen

10-10-2021 - Huid- en vachtverzorging

Examen

Vakdiploma vachtverzorging

NB: Slaag je voor jouw examen voor de vakopleiding vachtverzorging, dan ben je meteen cunicoloog!

Investering: € 1075,- exclusief btw | € 1300,75 incl. btw

Betaling in termijnen (per module) is mogelijk.

*Wil je vrijstelling voor een module of praktijkles omdat je elders al een cursus of workshop hebt gevolgd, neem dan contact met ons op.