SYMPOSIUM – VAN WILD KONIJN NAAR HUISKONIJN
Ons eerste symposium organiseren wij op 16, 17 en 18 oktober 2020. Dit symposium zal plaatsvinden op Autotron op het terrein van Animal Event. De rode draad door dit symposium is “Van wild konijn naar huiskonijn”.
De organisatie van dit symposium ligt in handen van Chews & Nibbles winnaar DutchPet Award 2019, Sandra Korhorn van Rabbit Care & Training en Ilse Pos van Regionaal Voorlichtingsbureau Konijnen.
-
Organizer of SYMPOSIUM - VAN WILD KONIJN NAAR HUISKONIJNRabbit Care & Training
-
Organizer of SYMPOSIUM - VAN WILD KONIJN NAAR HUISKONIJN
-
Organizer of SYMPOSIUM - VAN WILD KONIJN NAAR HUISKONIJN
Locatie
Animal Event, Graafsebaan 133, 5248 NL, Rosmalen, NederlandRichting
Could not find route!
Locatie gegevens
/wp-content/uploads/2020/02/Logo_Animal_event.jpg
- Tijdschema
- Sprekers
- Shop
- Forecast
- Reacties
Aleid Hillebrand
Na mijn afstuderen aan de Rijksuniversiteit in Gent (België) ben ik naar het Verenigd Koninkrijk gegaan en heb een aantal jaar in Engeland en Wales gewerkt als regulier dierenarts voor gezelschapsdieren. Daar behandelde ik ook al best veel konijnen omdat een aantal collega’s allergisch voor konijnen waren. Helaas werd ik ziek en heb ik een tijd lang niet kunnen werken.\n\n Tijdens mijn herstelperiode wilde ik weer met dieren werken en ben in 2014 vrijwilliger geworden van de konijnenopvang in Amsterdam. Op deze manier ben ik steeds meer over konijnen te weten gekomen, zowel medisch als wat hun natuurlijk gedrag betreft en wat dat betekent als wij mensen konijnen willen houden als huisdier. De opvang van konijnen is nu in handen van de DOA (Dierenopvang Amsterdam) waar ik nog steeds vrijwilliger voor de konijnenafdeling ben.\n\n Sinds januari 2017 ben ik veterinair acupuncturist en werk ik als holistisch dierenarts, uiteraard ook voor konijnen.
Eline Teygeler
Eline Teygeler is psycholoog en praktiserend gedragstherapeut voor honden, katten én konijnen. Ze is docent diergedrag bij verschillende opleidingsinstituten en geeft nascholingen aan dierenartsen, paraveterinairen, gedragsdeskundigen en andere professionals. Eline is directeur van Tinley Gedragstherapie voor Dieren. Ze woont samen met haar partner, 3 honden, 3 katten en 2 konijnen.
Erik Dirks
Ik ben Erik Dirks, konijnkundig dierenarts en eigenaar van mijn eigen dierenkliniek (DierenDokters Breda). Samen met mijn vrouw heb ik 5 jaar geleden de praktijk opgezet en ingericht om op hoog niveau diergeneeskundige zorg te verlenen aan alle dieren die dit nodig hebben. Ongeveer 3 jaar geleden ben ik begonnen met geven van een door mij geschreven EHBO cursus speciaal voor konijnen eigenaren. Omdat de ontvangst van deze cursus zo goed was en het geven mij zoveel voldoening gaf ben ik mij verder gaan inzetten voor het geven van andere lezingen en cursussen
Josine Warnier
De studie Postgraduaat Toegepast Diergedrag aan Odisee, onderdeel van de Associatie KU Leuven, was de basis om als gedragstherapeut voor honden en konijnen onderdeel te zijn van gedragskliniek DAVALON. Als Nijnoloog© heb ik inmiddels een brede portfolio aan behandeling van diverse gedragsproblemen bij konijnen opgebouwd. Ik schrijf regelmatig blogs, voor onder andere Vrouw & Dier, om mijn kennis te delen.\n\n Daarnaast ben ik sinds 2015 verbonden als docent aan de internationale opleidingen Postgraduate Course In Clinical Animal Behaviour en Animal Behaviour Technician aan Odisee.\n\n Hoewel ik brede kennis en ervaring heb in de behandeling van gedragsproblemen bij diverse huisdieren, heb ik gekozen mij binnen de Nijnerij te richten op het meest onbegrepen huisdier: het konijn.\n\n
Margriet Cremers Dudok van Heel
Margriet Cremers Dudok van Heel is meer dan 30 jaar actief op het gebied van veterinaire natuurgeneeskunde. Op het landgoed Yzer Heck vestigde zij het kenniscentrum Veterinaire Natuurgeneeskunde. \n\nSilverlinde verzorgt al meer dan 20jaar verschillende beroepsopleiding en cursussen op dit gebied. Margriet is coördinator en docent. \nSilverlinde omvat tevens een integrale veterinaire praktijk. Margriet is therapeut in deze praktijk. \nSilverlinde initieert en produceert tevens natuurlijke producten voor veterinaire toepassingen.Margriet geeft lezingen en schrijft boeken en artikelen. Haar vak is haar passie. Zij draagt haar kennis graag en breed uit.
Marijke Drees
Ik ben opgegroeid in Den Haag, achter de duinen. Ik heb in Groningen biologie gestudeerd, met specialisatie ecologie. Daarna kreeg ik de kans om onderzoek te doen aan de dynamiek van konijnenpopulaties. Dat zijn de ups en downs in de omvang van populaties bepalen. Ik vind konijnen interessant door hun sociale gedrag, waarvan veel ons ontgaat omdat hun reuk zoveel beter ontwikkeld is dan de onze. Naast mijn eigen onderzoek ben ik me gaan verdiepen in de geschiedenis van konijnen en mensen in Nederland. Dat leidde tot het boek ‘Wilde konijnen’.
Marilleke Vrancken
Marilleke Vrancken is de allereerste Belgisch gediplomeerde Konijnendeskundige en stampte in 2013 Konijnenadviesbureau Hopster uit de grond met als doel het konijnenwelzijn in België te verbeteren. Ondertussen is Konijnenadviesbureau Hopster uitgegroeid tot Hopster vzw, met een team Belgische konijnendeskundigen waarvan Marilleke voorzitter is. In België is organiseert Hopster vzw o.a. het Belgisch Konijnencongres en Week Van Het Konijn. \n\n Daarnaast werkt Marilleke samen met Marleen Van Baal, het brein achter Hersenwerk voor dieren. Hersenwerk staat voor de verbinding tussen mens en dier. Of het nu over konijnen gaat, of over honden, katten of paarden; de magie is hetzelfde. Met Hersenwerk laat elk dier zijn karakter, vaardigheden en lijf zien en vertelt daarmee zoveel over zichzelf. Vanuit Hersenwerk leren we de eigenaar hoe hij het gesprek kan aangaan met zijn dier. Een waardevolle toevoeging aan het leven samen.
Nico Schoemaker
Nico Schoemaker is dierenarts sinds 1994. Zijn gehele carrière werkt hij al aan de universiteit. Sinds 1995 werkt hij bij de afdeling vogels en bijzondere dieren. Hij is zowel opgeleid als vogelspecialist als dat hij Europees erkend specialist in de kleine zoogdiergeneeskunde is.
Ronald Jan Corbee
Ik ben Ronald Jan Corbee, sinds 2003 dierenarts en sinds 2011 specialist op het gebied van diervoeding. In 2014 ben ik gepromoveerd op de invloed van voeding op de skeletontwikkeling. Na mijn studie heb ik eerst in loondienst gewerkt en daarna 10 jaar een eigen praktijk gehad voor kleine huisdieren in Houten. Mijn hobbies zijn volleybal en muziek maken.
Yvonne van Zeeland
Yvonne van Zeeland studeerde in november 2004 ‘met genoegen’ af als dierenarts aan de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. Na korte tijd in een gezelschapsdierenpraktijk te hebben gewerkt keerde zij terug naar de universiteit, waar zij achtereenvolgens een roulatie Gezelschapsdieren, een specialisatie in de Vogelgeneeskunde en een promotieonderzoek naar verenplukken bij papegaaien voltooide. Naast haar erkenning als Nederlands en Europees specialist Vogelgeneeskunde, ontving Yvonne in 2014 ook een de facto erkenning in de Kleine Zoogdiergeneeskunde (Diplomate ECZM-Small mammal), en is zij erkend als papegaaiengedragsdeskundige (Tinley, IAABC).\n\n Momenteel werkt Yvonne als universitair docent bij de Afdeling Vogels en Bijzondere Dieren in Utrecht, waar ze haar kliniekwerkzaamheden combineert met het geven van onderwijs en doen van onderzoek. Daarnaast is Yvonne actief betrokken bij het geven van post-academisch onderwijs in binnen- en buitenland en draagt bij aan de ontwikkeling van haar vakgebied middels lezingen, publicaties en lidmaatschap van diverse professionele organisaties zoals de ECZM en AAV
Weather data is currently not available for this location
Weather Report
Vandaag stec_replace_today_date
stec_replace_current_summary_text
stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units
Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction
Humidity stec_replace_current_humidity %
Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units
Forecast
Datum
Weather
Temp
Next 24 Hours
Powered by openweathermap.org