ONLINE cursus Huid- en vachtverzorging

ONLINE cursus Huid- en vachtverzorging

9mei
ONLINE cursus Huid- en vachtverzorging MeiMei 09 2020 13:00 - 17:00

 

Doelgroep: Konijneneigenaren, konijnenopvang, dierenartspraktijk, kinderboerderij, dierenwinkels, dierenambulance
Niveau: HBO
Leeftijd: Vanaf 18 jaar en ouder
Kosten: Theorie, € 125,- ex. btw | € 151,25 incl. btw
2e gezinslid krijgt 50% korting op deelname. Deze actie geldt alleen tijdens de coronacrisis. De presentatie krijg je na betaling digitaal toegestuurd.
Locatie: Thuis voor de buis, laptop of pc
Nodig: Internetverbinding, geluidskaart op de computer/laptop
Tijd: 13:00 – 17:00 uur

Theorie huid en vachtverzorging

Wie aan vachtverzorging denkt, denkt waarschijnlijk aan langharige konijnen. Echter ook kortharige konijn staan regelmatig op de trimtafel. Huid- en vachtproblemen komen voor bij alle konijnen. Vilt, klitten, plakpoep, wondjes, mijt, schurft, urinebrand, pododermatitis (voetzoolontsteking) en myiasis (madenziekte) dit is een greep uit de aandoeningen die je kan tegenkomen tijdens de verzorging van konijnen

De pels (vacht) heeft een niet te onderschatten beschermende functie tegen alle weersinvloeden en parasieten. Het is opgebouwd uit verschillende haarlagen: onderwol, bijhaar en dekhaar. De verhouding en lengten van deze haren verschilt per ras. Daarnaast zien we bij konijnen een seizoensverharing en/of een gefaseerde verharing. Een konijn met een verkeerd getrimde pels kan de winterdag sterven van de kou en de zomerdag kan een konijn door een uitgedunde vacht zonnebrand oplopen of oververhit raken. Je leest het al, geen konijnen is hetzelfde.

Elke pels heeft dus specifieke kenmerken waar je rekening mee moet houden. Niet alle rassen hoeven geknipt en niet alle rassen kunnen geschoren worden. Jonge konijnen hebben een juveniele pels die een andere behandeling vraagt dan een volwassen pels. Kennis van huid en haar is dus van essentieel belang voordat je een schaar of tondeuse in de pels zet.

NB: De cursus is interactief. Dit betekent dat u uw vragen kunt stellen tijdens de les.

Na deze cursus

Weet je welke vachttypen er zijn en welke verzorging daarbij hoor. Tevens heb je kennis van de gebruikte materialen en hun toepassing. Heb je wat tips en tricks om zelf aan de gang te gaan.
Deze cursus kan aangevuld worden met een praktijkochtend of middag. Deze dagen worden ingepland als de overheid weer toestemming geeft voor deze activiteiten. Uiteraard zorgen wij ervoor dat u hier beschermd tegen het corona virus kan deelnemen.

*Ivm met de maatregelen rond het coronavirus zijn er voorlopig geen praktijklessen. Tijdens de online cursus laten docenten Sandra Korhorn en Ilse Pos de handelingen zien zodat je er toch thuis mee aan de slag kan. Het volgen van de praktijkles later dit jaar is een vrije keuze. Voor deelname aan praktijkdeel moet je het theoriedeel gevolgd hebben.
De kosten van een praktijkdag zijn € 175,- ex btw | € 211,75 incl. per deelnemer. Je hoeft geen gereedschappen vooraf aan te schaffen. Er staat een leskist met goede materialen voor je klaar om mee te oefenen. Pas na de les besluit je welke gereedschappen wilt aanschaffen.
Wij zorgen voor voldoende lichaamsbescherming om je tegen coronainfectie te beschermen.

Event start in Event end in Event expired
 • 0

  days

 • 0

  hours

 • 0

  minutes

 • 0

  seconds

 • Tijdschema
 • Sprekers
 • Shop
 • Forecast
 • Reacties
Mei 09 13:00
Theorie

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Vandaag stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Datum

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org