ONLINE cursus Eerste hulp aan Konijnen

ONLINE cursus Eerste hulp aan Konijnen

30mei
ONLINE cursus Eerste hulp aan Konijnen MeiMei 30 2020 13:00 - 17:00

 

Doelgroep: Konijneneigenaren, konijnenopvang, dierenartspraktijk, kinderboerderij, dierenwinkels, dierenambulance
Niveau: HBO
Leeftijd: Praktijkvoorbeelden die gebruikt worden kunnen als schokkend ervaren worden.
Wij adviseren deze cursus daarom voor personen van 18 jaar en ouder.
Kosten: Theorie, € 125,- ex. btw | € 151,25 incl. btw
2e gezinslid krijgt 50% korting op deelname. Deze actie geldt alleen tijdens de coronacrisis. De presentatie krijg je na betaling digitaal toegestuurd.
Locatie: Thuis voor de buis, laptop of pc
Nodig: Internetverbinding, geluidskaart op de computer/laptop
Tijd: 13:00 – 17:00 uur

Eerste hulp aan Konijnen

Herkent u pijn bij uw konijn? Weet u hoe u een gasbuik herkent, hoe u moet dwangvoeren en óf het wel verstandig is om te dwangvoeren? Wat u kunt doen bij hitteslag, of wanneer er maden op het konijn zitten? Veel konijnenbaasjes lopen te lang rond met deze vragen. Het verlenen van eerste hulp is soms noodzakelijk voordat u terecht kunt bij een dierenarts. In deze vier uur durende cursus krijgt u veel (beeld)informatie over het herkennen van ziektes en problemen, maar vooral ook handvatten wat u voor uw konijn kunt doen en wat u vooral niet moet doen.

NB: De cursus is interactief. Dit betekent dat u uw vragen kunt stellen tijdens de les.

De theorie

Aan de hand van beeldmateriaal leer je afwijkingen in het gedrag herkennen en we laten foto’s van verschillende aandoeningen zien.

*Ivm met de maatregelen rond het coronavirus zijn er voorlopig geen praktijklessen. Tijdens de online cursus laten docenten Sandra Korhorn en Ilse Pos de handelingen zien zodat je er toch thuis mee aan de slag kan. Het volgen van de praktijkles later dit jaar is een vrije keuze. Voor het praktijkdeel moet je wel het theoriedeel al gevolgd hebben.

Na deze cursus

Zie je wanneer een konijn afwijkend gedrag vertoond en hoe je het konijn stressarm kan onderzoeken. Je weet wat je als eerste hulp kan doen voor het konijn. Bij contact met de dierenarts kan je vertellen wat je gezien hebt en hoe je hebt gehandeld zodat de dierenarts je kan adviseren.

Deze cursus kan aangevuld worden met een praktijkochtend of middag. Deze dagen worden ingepland als de overheid weer toestemming geeft voor deze activiteiten. Uiteraard zorgen wij ervoor dat u hier beschermd tegen het corona virus kan deelnemen.

De praktijk*

Hanteren, fixeren, dwangvoeren, temperatuur meten, medicijnen geven.
Kosten van de praktijkles bedrag € 50,- excl. btw / € 60,50 incl. btw.

Onze werkwijze:

De konijnen die tijdens de cursussen ingezet worden zijn de konijnen van Regionaal Voorlichtingsbureau Konijnen en Rabbit Care & Training, De konijnen worden gevaccineerd tegen Myxomatose/RHD1 en RHD2 en krijgen meerdere malen per jaar een gezondheidscontrole. Zo weten we zeker dat de konijnen gezond zijn en ook de stress van de praktijklessen aankunnen. Het welzijn van onze konijnen staat altijd op nummer 1. Soms merken we dat de stress toch te veel wordt, het konijn wordt dan uit de les gehaald.

*Ivm met de maatregelen rond het coronavirus zijn er voorlopig geen praktijklessen. Tijdens de online cursus laten docenten Sandra Korhorn en Ilse Pos de handelingen zien zodat je er toch thuis mee aan de slag kan. Het volgen van de praktijkles later dit jaar is een vrije keuze. Voor deelname aan praktijkdeel moet je het theoriedeel gevolgd hebben.
Wij zorgen voor voldoende lichaamsbescherming om je tegen corona infectie te beschermen.

Event start in Event end in Event expired
 • 0

  days

 • 0

  hours

 • 0

  minutes

 • 0

  seconds

 • Tijdschema
 • Sprekers
 • Shop
 • Forecast
 • Reacties
Mei 30 13:00
Theorie
Aan de hand van beeldmateriaal leer je afwijkingen in het gedrag herkennen en we laten foto’s van verschillende aandoeningen zien.

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Vandaag stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Datum

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org